Peermos 41

8043 MT Zwolle (Stadshagen)

Mijn adres is:

Norbert Geels sportmassage

Medical Taping Concept

Telefoon: 0384202430

Mobiel :  0616474724

E-mail: info@norbertgeelssportmassage.nl

KVK Zwolle: 05083888

  Wat is Medical Taping?

  De basis van het Medical Taping Concept (MTC) is gelegd in de jaren ‘70 in Japan en Korea. Hier werden tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

 

  De gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook bepalend zijn voor de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat klachten en aandoeningen geven.

  Hierom werden er diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie ondersteunen, zonder de beweging te beperken, zoals conventionele sporttape. Bij sporttape ontstaat een drukverhoging, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer beperkt worden. Dit heeft een vertragende werking op het herstel, en kan bovendien contracturen veroorzaken, waardoor behandeling nodig is om te revalideren van het herstel. 

 

  Door aangedane spieren met MTC te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. De tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de huid. MTC maakt gebruik van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.

 

  Toepassing

  Het toepassingsgebied van MTC is o.a. nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, haemotomen), houdingscorrecties,en behandeling van klachten door overbelasting (RSI, golf– of tenniselleboog).

Bron is: www.fysiotape.nl

      Home

      Sportmassage

      Ontspanningsmassage

      Hot Stone Massage

      Bindweefselmassage

       Medical Taping Concept

      Prijzen

      Links

      Kortingen